Takk for ingenting

Forfatteren av dette debattinnlegget mener skolepakke 2 direkte har fratatt ham jobben.

Kjære Helga - takk for innsatsen med å frata meg jobben!
Som du muligens har lagt merke til, er undertegnede en av dem som har uttalt seg sterkt negativt til skolepakke 1 og 2. Min kritikk - som jeg via medlemsbladet har sett er delt av svært mange - har blant annet gått på to prinsipielle forhold:

a) Behandlingsmåten: Mangel på demokrati under sluttbehandlingen av skolepakke 2.
b) Innholdet i pakke 2: En rekke negative forhold, hvorav jeg særlig har vektlagt det dypt usolidariske element som ligger i at lærere i sin alminnelighet gis tre ekstra lønnstrinn på bekostning av at cirka hver 25. lærer mister jobben fra høsten av.

Til nå har min kritikk av pakke 2 vært av prinsipiell karakter. I dag er ankepunktene mine blitt også av mer personlig art: Jeg har fått melding om at jeg er overtallig i om lag halv stilling ved egen skole. Dette som følge av skolepakke 2, som medfører at skolen må redusere antall lærerstillinger med tre, hvorav en halv filologstilling - halve min stilling.

Det gjør ikke situasjonen bedre for meg at mange, mange hundre lærere rundt om i landet vil oppleve - i løpet av våren - å få melding om at de er overtallige fra høsten av.

Det kan hende at arbeidstakerne må finne seg i markedets harde lov om oppsigelser ved driftsendringer. Når driftsendringene med tilhørende oppsigelser er en direkte følge av initiativ tatt av arbeidstakernes egne fagforeninger, fortoner saken seg ganske så provoserende. På egne vegne, og på vegne av de mange hundre andre lærere som er i samme situasjon som meg, vil jeg uttale: Dette er Utdanningsforbundets ansvar, dette er ditt ansvar, Helga Hjetland! Derfor: takk for innsatsen med å frata meg jobben!

Powered by Labrador CMS