Gjennomsnittlig lærerutseende?!

Vi ønsker at journalistene i Utdanning er utstyrt med sånn ca. halvparten av en gjennomsnittlig norsk lærers intelligens og sosiale kompetanse, skriver innsenderen av dette debattinnlegget.

Vi satte morgenkaffen ettertrykkelig i halsen da vi før dagens dyst i folkeopplysningens tjeneste leste Marianne Ruuds portrett av lederen for seksjon høgskole, Christine Moe Hovind, i Utdanning nr. 14. Avsnittet som utløste akutt gruff var dette: "hun ser definitivt ikke ut som en gjennomsnittlig norsk lærer. Solbrun og elegant antrukket i sort kunne hun like gjerne kommet rett fra styremøtet i et børsnotert selskap."
 
Det er da vi må spørre journalisten: - Hvordan i huleste ser en gjennomsnittlig norsk lærer ut?
 
Vi forventer et fyllestgjørende svar fra Ruud. Journalisten avdekker en nesegrus beundring for utseendet til dem som befolker norske styrerom. (At flere av de sentrale aktører er noe avkledd og under politietterforskning i disse dager er antagelig uvesentlig når en er så opptatt av å skue hunden på hårene.)
 
"Kledd som en gjennomsnittlig norsk lærer." Vi foretar feltundersøkelser på eget lærerværelse; vi ser Gry i vårens lekre, kroppsnære pastellkreasjoner, vi ser Jorun i grafittgrått klassisk vestfrue-antrekk, rektor er iført mørk burgunder gobelinjakke, sjøl har jeg mørk dress (grilldress riktignok, i anledning vikartime i gym., men jeg bidrar i hvert fall til det viktige mangfoldet). Sommerbrune og blide er de fleste, men det var før de leste nr. 14.
 
Desken i Utdanning bør i framtida luke ut slike overtramp i et fagforeningstidsskrift. Hvis vi skal fôres med tilsvarende stoff av typen bakgrunn for egne fordommer, kan vi like gjerne lese VG.
 
Vi ønsker at journalistene i Utdanning er utstyrt med sånn ca. halvparten av en gjennomsnittlig norsk lærers intelligens og sosiale kompetanse. Eller kanskje vi nå kan vi vente oss oppfølgere av typen "Bli ny med Utdanning", "Fra kateter til catwalk" og "Høstens kleskoder for pedagoger."
  

Powered by Labrador CMS