Ikke fjern drama!

Drama bør ikke fjernes som fordypningsenhet ved Høgskolen i Oslo, mener forfatterne av dette debattinnlegget.

Administrasjonen ved Høgskolen i Oslo har planer om å legge ned enkelte av fordypningsenhetene ved førskolelærerutdanningen fra høsten 2002. Dette skyldes at skolen har dårlig økonomi og at antallet studenter ved utdanningen stadig synker. Derfor er nedleggelse av fordypninger sikkert et nødvendig tiltak. Drama (FFD) er en av de fordypningsenhetene som visstnok skal bort.

Vi som for tiden tar denne fordypningen, protesterer med dette mot den planlagte nedleggelsen av faget!

Dramafaget har en estetisk tilnærming til lek, og nærmer seg dermed leken på en måte som svært få andre fag gjør. Tidligere i utdanningen har vi lest og lært mye teori om lek. Drama er en fordypning som i tillegg til teori også tar utgangspunkt i det praktiske når det gjelder barns lek. Vi mener derfor at dette er en fordypning som ikke kan erstattes av andre, og at det vil være svært synd om fremtidige studenter ikke skal få mulighet til å fordype seg i dette faget.

I tillegg til dette vil vi slå fast at studenter med kompetanse innenfor dette faget er ettertraktet ute i barnehagene, da vi stadig ser at det i stillingsannonser spørres etter førskolelærere med fordypning i dama. Dette er noe som Administrasjonen ved Høgskolen i Oslo etter vår mening i høy grad bør ta hensyn til når de nå skal vurdere hvilke fordypningsenheter som skal legges ned!

Powered by Labrador CMS