Mannsutvalg og parallellutgaver

Det er for mye førskolelærerstoff i bladet, og hvorfor ikke parallellutgaver på nynorsk og bokmål? Dette, og spørsmål om nye lærertitler og opprettelse av et mannsutvalg, er noe av det som tas opp i dette innlegget.

Utdanning skal lønne seg heter det, så får vi se da om dere kan leve opp til det. Noen lærere har to eller tre års utdanning etter gymnaset, men lønnes alle som lærere. Dersom noen studerer videre og blir adjunkter, så får de fem lønnstrinn mer. Adjunktene som studerer videre ett til halvannet år og blir adjunkter med opprykk får bare to lønnstrinn mer enn adjunkt.
 
Prøv å få det til slik at alle 20-vekttallsstudier blir like mye verdt. Det er mange ganger at adjunktens opprykk er det faget skolen trenger. Følg så opp dette for lektorene og lektorer med opprykk. Unntaket må være hovedfag i sanskrit og undervisning i grunnskolen.
 
"Med opprykk" er vel Nord-Europas dårligste tittel. Prøv med noe annet, som 1. adjunkt eller overadjunkt og 1. lektor eller overlektor.
 
Dersom noen av de tillitsvalgte er verdt mer på grunn av sin innsats, må tillegget komme fra forbundet. Altså en sentral tildeling fra kontingenten og ikke fra en lokal pott. Det er heller ikke alt som bør utredes og undersøkes av et fagforeningsforbund. Prøv å bli partipolitisk nøytral. For meg virker det som om dere her har et stykke å gå.
 
Barnehagen ser ut til å være i fokus i bladet, men jeg håper det jevner ut seg når flere nummer blir utgitt. Organisasjonen har et kvinneutvalg, er det fordi de fleste medlemmer er kvinner? Det bør øyeblikkelig opprettes et mannsutvalg eller så bør kvinneutvalget legges ned! Er det ikke snakk om likestilling?
 
Nå, med en stor organisasjon, bør dere spørre medlemmene om de vil ha bladet på bokmål eller på nynorsk. Personlige innlegg må få stå i den målform de er skrevet, men ikke fra lederne. Nynorsk og AKP-språk bør ikke få dominere det nye tidsskriftet. Som organisasjon må dere svare medlemmene på det målet dere er tilskrevet. Derfor kanskje en nynorskutgave og en bokmålutgave av bladet?
 
Når det gjelder hovedorganisasjon kan jeg ikke fatte at det var nødvendig å dra med seg politiet og sykepleierne, det tror jeg bare trekker ned. For det var vel ikke slik at begge lederne måtte bli leder for noe, samme hva?
 
(Innlegget er forkortet. Red.)
  

Powered by Labrador CMS