Maksimum 25 elever

Utdanningsforbundet bør jobbe for et maksimumstall på 25 elever per klasse, mener innsenderen av dette debattinnlegget.

Selv om Reform 97 krever både tema- og prosjektarbeid, er dagens skolebygninger, mange bygd på begynnelsen av 1970-tallet, ikke beregnet for denne form for undervisning. Nybygg og om- og påbygginger lar i mange kommuner vente på seg til tross for gunstige låneordninger til opprustning av skolebygg fra staten. Imens fylles klasserommene opp til randen og vel så det, med den begrunnelse å spare penger.
 
Såkalte "flytende kretsgrenser" er tingen. Frustrerte elever og lærere og en undervisning på "gamlemåten" blir resultatet.
 
Undervisning etter Reform 97 samt tilpasset undervisning til den enkelte elevs forutsetninger er en umulighet så lenge rammetimetallet også skjæres kraftig ned. Og skolesjefene og kommunepolitikerne toer sine hender når foreldre, elever og lærere klager over overfylte klasserom. "Vi følger norsk lov." Dette uføret er det etter mitt skjønn bare én farbar vei ut av.
 
Stortinget må fastsette et lavere maksimumstall for elever i klassen. I grunnskolen bør det ikke være over 25 elever per klasse. Dette bør være en vesentlig sak for Utdanningsforbundet i tiden fremover.
  

Powered by Labrador CMS