Scientologikirken sender undervisningsmateriale til lærere

Om lag 100 danske lærere fikk tilsendt undervisningsmateriale som ved første øyekast så ut til å være gjennomarbeidet og godt - en nærmere kikk avdekket at avsender var Scientologikirken.

Gratis læremidler fra firmaer og organisasjoner er ikke et ukjent fenomen. Lærer Katrine Bryding sperret øynene opp, da Scientologi Kirken sendte materiale om euforiserende stoffer til henne personlig, skriver folkeskolen.dk.

Konvolutten med den imponerende mappen, CD-ROM'en og pamfletten om rusmidler var nesten inne i klasserommet på Bistrupskolen i Birkerød. En oppmerksom kollega kikket nærmere på konvolutten og avsenderen var en som ikke normalt sendte ut undervisningsmateriale til skoler. Bak på konvolutten sto det en returadresse - en adresse som ikke var så vanlig som når det ellers kommer gratis undervisningsmateriale til lærerværelset på skolen: Hollywood Boulevard, sto det på returadressen.

– Jeg var imponert over materialet. Det var et virkelig flott og gjennomarbeidet undervisningsmateriale om rusmidler, og hvordan vi kan undervise elevene i det, forteller mottaker av konvolutten, lærer Katrine Bryding.

– Jeg undret meg over returadressen, det var litt underlig.

Hun sjekket den amerikanske adressen, og på hjemmeside som materialet reklamerte for, fant hun også en adresse i København. Begge adresser huser Scientologi Kirken.

– Da jeg oppdaget hvem avsenderen var, ble jeg sjokkert. Hadde det ikke vært for detektivarbeidet på nett er det ikke sikkert at jeg hadde funnet ut hvem som sto bak, sier Bryding.

Hun sier tidspress i hverdagen gjør at det er vanskelig å ta kritisk stilling til gratismateriale som kommer i posten.

 

 

Powered by Labrador CMS