Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod.
Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod.

Danmarks utenriksminister anmeldt for voldtekt av jente på en folkehøyskole

Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod skal ha hatt samleie med en 15 år gammel jente på fest i forbindelse med et seminar på en folkehøyskole i 2008.

Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod er politianmeldt av flere innbyggere for å ha voldtatt en 15 år gammel jente i 2008, bekrefter politiet til avisa B.T.

Ifølge avisa skal Kofod skal ha hatt samleie med jenta under en fest på en folkehøyskole i Esbjerg påsken 2008, i forbindelse med et seminar på skolen.

Utenriksministeren er politianmeldt både for å ha brutt den danske straffelovens paragraf 216 (voldtekt), og paragraf 223, som kalles «skolelærerparagrafen» og betyr at den seksuelle lavalder blir økt fra 15 til 18 år i tilfeller der det påståtte offeret i en sak har samleie med en person som er betrodd i forbindelse med undervisning, oppdragelse eller lignende.

Jenta deltok på seminaret og var medlem i ungdomsorganisasjonen til Kofods parti Socialdemokratiet. I tillegg hadde hun tidligere hatt arbeidsuke ved partiets gruppe i Folketinget.

Jussprofessor Sten Schaumburg-Müller ved Syddansk Universitet ser imidlertid ikke for seg at anmeldelsen fører med seg noe.

– Jeg har veldig vanskelig for å se at borgere som overhodet ikke har noe med saken å gjøre kan anmelde så lang tid etter hendelsen skjedde, når personen det dreier seg om har valgt ikke å si at det har forekommet noe straffbart her, og det ikke tidligere har kommet en anmeldelse ut av det, sier Schaumburg-Müller til Ritzau.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS