Leder i Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.
Leder i Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

Danmark: Fortsetter forhandlinger om arbeidstid for lærere til tross for koronaviruset

Forhandlingene om ny arbeidstidsavtale for danske lærere fortsetter tross koronapandemien.

Publisert

Det er laget nye rammer for forhandlingene for å unngå smittespredning når lærerforeningen DLF og arbeidsgiver KL sitter sammen for å bli enige, skriver folkeskolen.dk.

Korona-lukkingen av landet kommer som utgangspunkt ikke til å bety annet enn at lærerleder Anders Bondo Christensen leder for KSs lønns og personalutvalg, Michael Ziegler, må sitte godt fra hverandre når de går i samtaler.

– Prosessen fortsetter inn til videre. Vi reduserer antall møter til et absolutt minimum, og sørger for å ha romslige møterom hvor folk sitter langt fra hverandre. Vi tar de forholdsregler vi må, og følger myndighetenes råd. VI vil også ha digitale møter og telefonmøter, sier Gordon Ørskov Madsen i DLF.

Det er avtalt å avslutte innen utgangen av april og da håper partene å legge fram en avtale for lærerne. En eventuell avtale skal til uravstemning hos lærerforeningen, og godkjennes av KLs styre. Blir avtalen godkjent, kan den tre i kraft allerede neste skoleår. Hvis avtalen ikke blir godkjent av en eller begge parter, blir forhandlingene skjøvet til tariffoppgjøret i 2021 – da med streikerett.

Powered by Labrador CMS