Camilla Herrem og Amanda Kurtovic er fornøyd med seier mot Kroatia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Camilla Herrem: Læreren lærte meg å gi 100 prosent

Favorittlæreren lærte henne å yte 100 prosent og aldri gi opp. Det har vært en viktig læreregel for Camilla Herrem.

Publisert Sist oppdatert

Camilla Herrem vet straks hvem som er hennes favorittlærer når hun får spørsmålet.

Dette er spalten Min favorittlærer, som også er publisert i Utdanning nr. 20/2016.

Denne gang har journalist Kari Oliv Vedvik snakket med Camilla Herrem (30), som er venstreving på det norske håndballandslaget som i disse dager spiller EM i Sverige. Hun spiller til daglig klubbhåndball for ZRK Vardar i Makedonia.

Læreren

Egil Skadberg (72)

Pensjonist.

Tidligere lærer ved Sola ungdomsskole i Rogaland.

– Hvorfor velger du Egil Skadberg som din favorittlærer?

– Han er den jeg husker best. Han var alltid i godt humør og ville virkelig lære oss noe. Han gjorde et godt inntrykk på meg da, og han er en av dem som jeg virkelig satte pris på. Når man har noen som elsker jobben sin og vil det beste for sine elever, glemmer man det ikke. Han var bare en helt fantastisk mann.

 

 Glimt i øyet

Hva gjorde han som gjør at du husker ham så godt?

– Du så at han elsket å være lærer. Han var alltid «på» når han var i klasserommet. Han var selvfølgelig streng også, men hadde alltid et glimt i øyet. Han hadde god kontakt med alle elevene sine. Han var ikke en som bare «måtte» være der. Det var tydelig at han syntes jobben hans var den beste.

Lærte han deg noe du har mye bruk for i dag?

– Å alltid gi 100 prosent i det man driver med, og aldri gi opp.

Hva husker du best fra din skoletid?

– Vi hadde det alltid utrolig gøy på ungdomsskolen. Jeg har bare gode minner derfra. Vi var nok litt heldige også, siden vi ikke brukte Internett så mye. Vi ville heller være ute og spille fotball. Ingen brydde seg om mobiltelefonen, alle var sosiale. 

 

Gikk syk på skolen

– Likte du deg på skolen?

– Jeg likte meg meget godt der. Jeg ville på skolen hele tiden, men kanskje mer fordi vi hadde det så bra sosialt. Hvis jeg var litt syk og ikke ville på skolen, sa alltid mine foreldre at gikk jeg ikke på skolen, kunne jeg ikke dra på trening etterpå. Dermed ble det alltid skole.

– Har du noen morsomme episoder du husker fra skoletiden?

– Det var en gang på videregående skole at ei venninne, Tassen, og jeg hørte på radio i fransktimen; et program der man skulle finne Mr. X via ledetråder. Vi fant plutselig ut hvor han var og løp ut av klasserommet på gaten for å finne ham. Vi fant han ikke. Da vi kom tilbake til skolen, måtte vi jo hente bagene våre i klasserommet. Der ventet fransklæreren vår, som lurte på hvor vi hadde vært. I anmerkningen sto det: Thea og Camilla forsvant fra timen, men lovte å aldri gjøre det igjen.

Camilla er én av 16 spillere som spiller med flagget på brystet i Sverige under EM.

– Hva kan vi vente av deg denne gangen?

– Vi kjemper alltid om medalje. Det er målet til Norges Håndballforbund.

 

Fargeklatt

Adjunkt Egil Skadberg har blitt pensjonist. Når Utdanning ringer og forteller ham at en av hans tidligere elever har valgt ham som sin favorittlærer, synes læreren det er veldig stas.

– Så moro, det varmer. Jeg husker henne meget godt. Hun var en fargeklatt da jeg hadde henne på ungdomsskolen, sier han til Utdanning.

Skadberg var klasseforstander og hadde Camilla i matematikk og naturfag i tre år.

– Hun var fin å ha som elev, men hun måtte styres. Jeg lot henne spille seg ut til et visst punkt. Hun var et fyrverkeri av en jentunge og hyggelig på en smittende måte. På mange måter var hun klassens maskot. Hun snakket før hun tenkte og var kjapp i replikken.

– Trodde du at hun kom til å bli toppidrettsutøver?

– Ja og nei. Det er ofte overraskende at noen du kjenner så godt, når så langt. Selv om hun tidlig viste gode ferdigheter, var det ikke lett å forutse. Hun var ivrig på banen, men ikke fullt så ivrig når det gjaldt skolearbeid, for å si det sånn. Men hun var slett ikke dårlig på skolen.

40 år med undervisning har gitt Skadberg mange minner.

Følger med på tidligere elever

– Jeg gleder meg over alle mine tidligere elever som lykkes med smått eller stort. Jeg stortrivdes som lærer. Jeg satte noen grenser og fikk respekt.

– Hadde dere kontakt etter ungdomsskolen?

– Etter at Camilla begynte i videregående, stakk hun av og til innom meg på skolen. Hun pleide gjerne å komme stormende inn på kontoret mitt og kaste seg rundt halsen min. Hadde det vært opp til henne, ville hun aller helst hatt med seg noen av lærerne fra ungdomsskolen over i videregående.

– Følger du med på karrièren hennes?

– Det er klart jeg følger med. Når hun er hjemme, stiller hun av og til opp som gjestetrener. Hun er en lokal helt og en som yngre spillere ser opp til. Da er det kjekt å kjøre barnebarna på trening, sier favorittlæreren til Camilla Herrem.

 

Powered by Labrador CMS