Lærere i Kristiansand kan bli nødt til å bytte skole

Merforbruk i oppvekstsektoren skaper problemer i Kristiansand.

Publisert

Det skriver Fædrelandsvennen.

De foreløpige tallene viser at det går mot et underskudd på 65 millioner kroner i oppvekstsektoren. Og ifølge stabsleder i kommunen, Svein Tore Kvernes, vil det få konsekvenser for både barnehager og skoler.

– Det er lyst ut nye lærerstillinger nå. Hver skole må vurdere hva slags kompetansebehov de har. Noen slutter og noen går av med pensjon. Før det blir nyansettelser, vil det bli en runde med omplasseringer. Enkelte ansatte må bytte skole, sier Kvernes til Fædrelandsvennen.

Leder for Utdanningsforbundet i Kristiansand, Karianne Sørtveit, er bekymret for de økonomiske rammene for skolene. Hun mener de ikke står i stil med pliktene og forventningene.

Karianne Sørtveit, UDF-leder i Kristiansand.

Underskuddet kommunen nå ser skyldes nettopp at barnehager og skoler har brukt av sine fond - ubrukte budsjettmidler fra tidligere år, for å få endene til å møtes. Det er dermed egentlig snakk om et merforbruk i forhold til budsjett.

Utdanningsforbundet er redde for triksing med tall for å få budsjettene til å holde, sier Sørtveit til Fædrelandsvennen.

– Vi er også bekymret for hvor lojaliteten vil ligge til budsjettene eller til elevene og skolenes behov og plikt til å følge opp lovpålagte oppgaver.

Powered by Labrador CMS