Smittetallet i Bodø er fortsatt høyt.
Smittetallet i Bodø er fortsatt høyt.

Fortsatt høye smittetall i Bodø - flere skoler stenges

Det er registrert 16 nye smittetilfeller i Bodø. Det er det nest høyeste antallet som er smittet på ett døgn i kommunen. Kriseledelsen stenger fire skoler.

På en pressekonferanse torsdag ble det opplyst at fire av de smittede har ukjent smittevei, men at smittesporingen fortsatt pågår. De resterende tolv er kjente nærkontakter.

16 nye smittede er det nest høyeste antallet som er registrert i Bodø på ett døgn.

– Det er et høyt tall, og det viser at utbruddet vi nå har å gjøre med, er ganske alvorlig, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen.

Som følge av den uoversiktilige smittesituasjonen, og i påvente av testresultater, stenger kriseledelsen to barneskoler og to ungdomsskoler. De må ha hjemmeskole i første omgang fram til mandag 22. mars, hvor kommunen vil gjøre en ny vurdering.

Han sier det ser ut som tilfellene er noe avgrenset til enkelte familier, slik at de har noe oversikt. Men de høye smittetallene i kommunen gir grunn til bekymring.

– Dette er grunnen til at vi har innført så inngående tiltak som vi har gjort. De tiltakene er det for tidlig å se en effekt av, sånn som det er nå.

52 personer er for øyeblikket i isolasjon i Bodø, mens 250 er i karantene.

Les også: Lyngdal stenger barneskole etter koronasmitte

(©NTB)

Powered by Labrador CMS