Demonstrasjonen "We can't breathe - rettferdighet for George Floyd" i forbindelse med George Floyds dødsfall, arrangeres utenfor Stortinget i Oslo fredag.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Demonstrasjonen "We can't breathe - rettferdighet for George Floyd" i forbindelse med George Floyds dødsfall, arrangeres utenfor Stortinget i Oslo fredag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Elever som demonstrerte må ikke i karantene

Fredag og lørdag demonstrerte mange unge for å støtte "black lives matter"- bevegelsen. Ingen av dem må i karantene.

Publisert

Helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener det ikke er nødvendig å sette personer som stod tett sammen i demonstrasjon i karantene. Nakstad sier til NRK at karantenereglene i Norge er knyttet opp til nærkontakt med noen som har testet positivt, og da må man i karantene i ti dager.

– Men her er det snakk om mange mennesker som kanskje har hatt en lavere risiko enn det. Vi vet jo ikke om det har vært syke til stede eller hvor mange det har vært, sier Nakstad til NRK.

På spørsmål fra Utdanningsnytt svarer Helsedirektoratet:

"Det forventes befolkningen forholder seg til disse, (karantenereglene red.anm) herunder lærere, elever og alle andre grupper i befolkningen."

Heller ikke de som jobber i barnehage og skole må i karantene.

– Oslo kommune har i hele vår oppmuntret til bruk av hjemmekontor for dem som kan, mest av alt for å skjerme kollektivtransporten. Det gjelder fremdeles, uavhengig av fredagens demonstrasjon, opplyser kommunikasjonsrådgiver Cecilie Dahl i Oslos byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid til NTB.