Bergen tingrett.
Bergen tingrett.

Lærer i Bergen siktet for voldtekt: Flere mulige fornærmede

En elev skal torsdag ha blitt utsett for et seksuelt overgrep ved en skole i Bergen.

Torsdag 29. september fikk politiet melding om at en elev ved en skole i Bergen var utsatt for et mulig seksuelt overgrep av en ansatt. Overgrepet skal ha skjedd på skolens område, skriver NRK.

En mannlig lærer ble lørdag varetekstfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for voldtekt mot barn under 14 år.

Gjennom etterforskningen har det kommet fram opplysninger om at det kan være flere mulige fornærmede. Vi ønsker ikke å gå ut med hvor mange fornærmede det er snakk om, skriver politiet i en pressemelding.

– Stor belastning

Søndag morgen ble de ansatte ved den aktuelle skolen fortalt at en kollega var siktet. I et møte klokka 14 ble de orientert om saken fra rektor og etatsledelsen

Kommunaldirektør Marius Arnason Bøe sier til NRK at personalet ble informert via melding søndag formiddag og deretter i et møte på skolen. Bøe omtaler saka som «forferdelig».

– Denne typen saker er forferdelige å oppleve. Det oppleves som en stor belastning for alle som står i saken, uavhengig av hvilken rolle man har, sier Bøe til NRK.

Søndag formiddag ble alle de foresatte ved skolen opplyst om at saken gjelder en ansatt ved deres skole. Alle skal ha mottatt en tekstmelding fra kommunen.

Powered by Labrador CMS