Barneombud Inga Bejer Engh.

Barneombudet frykter omsorgssvikt som følge av korona-stengninger

Barneombudet frykter ulike former for omsorgssvikt etter at landets 41 familievernkontorer ble stengt for fire dager siden på grunn av koronautbruddet.

Publisert

– Situasjonen vi nå befinner oss i kan også slite på familier som i utgangspunktet takler hverdagen bra, men dette er spesielt utfordrende for familier som i utgangspunktet sliter, sier barneombud Inga Bejer Engh til Dagsavisen.

Hvert år får 150.000 barn og voksne hjelp av familieverntjenesten i kommunene. Tilbudene inkluderer blant annet sinnemestring, parterapi, familieterapi, foreldreveiledning og samtaletilbud for barn.

Før helgen besluttet Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) at all aktivitet er stoppet av smittevernhensyn fram til 26. mars. Det får Barneombudet til å slå alarm.

– Dette kan resultere i ulike former for omsorgssvikt. Det er fare for at noen barn opplever roping og kjefting, slag, spark eller annen vold, sier Bejer Engh. Hun legger til at skole og barnehage vanligvis er et fristed for disse barna.

Divisjonsdirektør Wenche Mobråten i Bufdir sier til Dagsavisen at mange mennesker nå ikke får det tilbudet de burde hatt.

– Vi oppfordrer foreldre til å holde konfliktnivået nede for barnas skyld. Prøv å la de mest betente konfliktene om barnefordeling og samvær ligge, og rett oppmerksomheten mot barnas behov. Tilbudet vil komme tilbake så snart det er mulig, sier hun.

(©NTB)

Her finner du alle koronasakene våre

Powered by Labrador CMS