Ap vil ha 600 millioner til barnehageløft

Arbeiderpartiet setter av 600 millioner kroner i alternativt budsjett til en egen barnehagepakke. Halve summen brukes til å reversere forslaget om økt makspris.

I forslaget til statsbudsjett foreslår regjeringen å øke maksprisen for en barnehageplass med 110 kroner per måned til 2.910 kroner fra 1. januar 2018.

– Regjeringen gjør det dyrere å ha barn i barnehage. Det er kun de mest privilegerte, nemlig foreldrepar som tjener over en 1 million kroner hver, som kan finansiere den økte barnehageprisen med skattekutt fra regjeringen, sier Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen.

Ap støtter lønns- og prisjustering av maksprisen, men setter i sitt alternative budsjett av 300 millioner kroner til å fjerne den foreslåtte økningen. I tillegg setter partiet av 125 millioner kroner til flere pedagoger som ledd i en opptrapping mot 50 prosent barnehagelærere. I dag er andelen barnehagelærere i norske barnehager 41 prosent. De resterende 175 millionene skal brukes til flere barnehageplasser.

– Å gi flere barn plass i barnehage med flere barnehagelærere, uten å øke prisen for foreldrene, er å gi flere barn en god oppvekst, sier Henriksen.

Arbeiderpartiet legger fram sitt alternative budsjett på onsdag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS