Halden kommune krever at eierne av Klengstua barnehage betaler tilbake 2,8 millioner kroner. Foto: Google
Halden kommune krever at eierne av Klengstua barnehage betaler tilbake 2,8 millioner kroner. Foto: Google

Halden kommune krever 2,8 millioner kroner fra barnehage

De samme barnehageeierne har fra før krav på 4,7 millioner kroner hengende over seg etter tilsyn med en annen barnehage.

Publisert

Det var Halden Arbeiderblad som først meldte om det nye kravet mot eierne av Klengstua barnehage i Halden kommune.

Kravet på 2,78 millioner kroner gjelder for perioden 2015-2017 etter at kommunen nå har avsluttet sitt økonomiske tilsyn med barnehagen. Ifølge kommunen har de to tidligere eierne tatt ut urettmessig høy lønn på rundt to millioner kroner, mens det resterende kravet gjelder urettmessig høy husleie til eget selskap.

Kommunen kommer med en krass dom i tilsynet og kaller det hele et alvorlig tillitsbrudd. Avgjørelsen kan klages til fylkesmannen.

Her kan du lese hele vedtaket fra Halden kommune.

 

Flere krav mot seg

Bakgrunnen for tilsynet var at de samme eierne har drevet barnehager både i Asker og Oslo, hvor tilsynssaker har endt med store tilbakebetalingskrav. Det største gjaldt Torshovhagen barnehage i Oslo, hvor eierne klaget saken helt til topps i systemet, det vil si Utdanningsdirektoratet.

Direktoratet avgjorde at eierne må tilbakebetale 4,7 millioner kroner for brudd på barnehageloven i Torshovhagen barnehage. Det var første gang en slik sak ble behandlet av Utdanningsdirektoratet. En stor del av summen handlet om urettmessig høy lønn til eierne.

 

Læringsverkstedet må betale 

Det er nå Læringsverkstedet som eier alle de tre barnehagene, etter at de gamle eierne solgte barnehagene mens tilsynssakene pågikk. Læringsverkstedet må altså punge ut, men hevder de har tatt høyde for dette i oppkjøpet fra de gamle eierne.

I en kommentar til Halden Arbeiderblad sier pressekontakt Vikki Cruz i Læringsverkstedet at de nettopp har fått tilsynsresultatet fra Halden kommune.

– Vi kjenner godt til saken, men trenger litt tid til å ta stilling til hvordan vi forholder oss til dette, sier hun til avisen.

 

Powered by Labrador CMS