Økonomiske tilsyn avdekket at de tidligere eierne av Torshovhagen barnehage i Oslo hadde brukt millioner av kroner i strid med barnehageloven. Regnskapen var godkjent av revisor. Arkivfoto: Jørgen Jelstad.

Revisorer godkjente at millioner av barnehagekroner ble brukt feil

Flere barnehageeiere må tilbakebetale millioner etter økonomiske tilsyn. Revisorforeningen slår fast at regnskap som bryter barnehageloven ikke skal godkjennes.

Klassekampen har sett regnskapene for tre barnehager i Oslo som ifølge både tilsynsmyndighet og klageinstans har brutt barnehageloven ved å bruke barnehagenes midler feil. Regnskapene ble imidlertid godkjent av revisorer, uten at revisorene meldte fra, selv om Revisorforeningen slår fast at regnskap som bryter barnehageloven, ikke skal godkjennes.

Barnehagene har brutt lovens paragraf 14a, når midler er gått til privat husleie og bil for ansatte, innsparinger knyttet til for lav bemaning og utgifter som restaurantregninger og spabesøk.

En av revisorene forklarer seg med at han forholder seg regnskapsloven og ikke går direkte inn på barnehageloven når han ser på barnehagens regnskap.

Oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) reagerer sterkt på at regnskap som viser lovbrudd, er blitt godkjent av revisor. Thorkildsen mener også dagens barnehagelov gir for gode muligheter til å bygge seg opp profitt.

(NTB/Utdanning)

Powered by Labrador CMS