Korona: Slik skal barnehager og skoler håndtere situasjonen

Folkehelseinstituttet (FHI) kom i dag med konkrete råd til barnehager og skoler i forbindelse med spredning av koronaviruset (Covid-19). Stenging av barnehager og skoler er ikke aktuelt nå.

Publisert Sist oppdatert

Det er svært få barn som har fått påvist covid-19. Hos de aller fleste er sykdommen mild. Alvorlig sykdom og dødsfall er i hovedsak sett hos eldre personer og personer med underliggende sykdommer, skriver FHI på siden nettsider. I forrige uke ble det kjent at Japan stenger alle sine grunnskoler på grunn av viruset.

Barnehager og skoler har ikke betydning for smittespredningen i samfunnet.

– Som hovedregel anbefaler vi derfor nå ikke stenging av barnehager eller skoler. Stenging kan medføre betydelige praktiske utfordringer for elevene og foreldrene. Vi anbefaler inntil videre heller ikke avlysning av undervisning, opplyser FHI.

Når det gjelder utenlandsturer ber FHI utdanningsinstitusjonene nøye vurdere om de skal arrangere slike.

– Man må blant annet vurdere smittesituasjonen på stedet, helsetjenestens kapasitet, restriksjoner på reiser og bevegelser på stedet, og om utbyttet av reisen vil bli like stort (museer med videre kan være stengt), opplyser instituttet.

Alle videregående skoler i Vestfold og Telemark har utsatt sine utenlandsreiser som en følge av smittefaren.

Barnehager og skoler bør for øvrig følge sine gjeldende rutiner ved sykdom hos barn. Det er viktig å snakke med barn/elever om koronavirussykdom for å unngå frykt, og for å skape trygghet rundt situasjonen, opplyser FHI.

Mer informasjon på fhi.no

Har du lest disse?

Powered by Labrador CMS