Byrådsleder Roger Valhammer, helsebyråd Beate Husa og medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen på vei til pressekonferanse der byrådet orienterer om kommende smitteverntiltak i Bergen.

Bergen strammer inn for barn og unge – skoler og barnehager på rødt nivå

Byrådet i Bergen setter skoler og barnehager i områder med mye smitte, på rødt nivå. Også flere innstramminger rammer barn og unge i kommunen.

– Det er ikke noe muntert budskap når våren har kommet til Bergen, men vi er nødt å gjøre noe nå, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) da han mandag fortalte om innstrammingene i Bergen.

Fredag varslet byrådet i Bergen at de skulle bruke helgen til å vurdere nye koronatiltak i byen.

Nå er det klart at de følger anbefalingene fra Folkehelseinstituttet om målrettede tiltak mot gruppene som står for den største andelen av smittetilfeller i Bergen – det vil si barn og unge.

Derfor settes nå skoler og barnehager i områder med mye smitte, på rødt nivå.

Les også: Regjeringen åpner for koronatilpasninger i skolen

Det blir også begrensninger for idretts- og fritidsaktiviteter – samt arrangement og sosiale sammenkomster både utendørs og innendørs.

Kommunen har også vedtatt at svømmehaller, badeland, hotellbasseng og lignende skal holdes stengt. Det samme gjelder fornøyelsesparker, spillehaller, lekeland, bowlinghaller og tilsvarende steder med aktiviteter rettet mot barn og unge.

Tiltakene gjelder fra midnatt og to uker framover.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS