Byrådsleder Roger Valhammer på pressekonferanse om situasjonen med flere tilfeller av mutert virus.
Byrådsleder Roger Valhammer på pressekonferanse om situasjonen med flere tilfeller av mutert virus.

Bergen strammer inn blant barn og unge – endringer kommer etter helgen

Byrådet i Bergen vurderer tiltak som rammer barn og unge, på grunn av stigende smitte blant ungdom i kommunen. De varsler endringer etter helgen.

Samtidig som Norge så smått starter gjenåpningen av samfunnet, vil Bergen kommune vurdere å stramme inn – på grunn av høye smittetall.

– Vi har kommet i en situasjon vi ikke vil være i, sa byrådsleder Roger Valhammer fredag.

Da informerte da byrådet i Bergen orienterte om smittesituasjonen og smitteverntiltak i kommunen.

Folkehelseinstituttet har anbefalt kommunen målrettede tiltak mot gruppene som står for den største andelen av smittetilfeller i Bergen.

Les også: Oslo-lærerne får bruke munnbind i klasserommet

Skjenketidene består

– Det innebærer tiltak mot skoler og barnehager med mye smitte, begrensninger knyttet til idrett og fritidsaktiviteter, begrensninger knyttet til arrangement og sosiale sammenkomster, og krav til bruk av munnbind, sa byrådslederen.

Han sier de ikke vurderer å stramme inn på skjenketidene.

– Det er ikke på serveringsstedene problemet ligger nå.

– Det vi ønsker å unngå er en større nedstenging, som vi hadde tidligere i år, og flere ganger i fjor. Vi håper det holder å gå inn målrettet og slå ned der smitten nå spres mest, sa Valhammer og la til at det ikke er sikkert at dette er nok.

Vil komme tiltak for skolene

Helsebyråd Beate Husa sier det ikke er tvil om at det vil bli innført nye tiltak, men at dette ikke skjer før etter helgen.

– Bergen kommune vil komme med tiltak for skolene og se på andre tiltak. Vi vil de neste dagene konkretisere dette nærmere. I dag melder vi ikke hvilke konkrete tiltak som kommer, men at vi trenger lokale målrettede smitteverntiltak i Bergen, sier Husa.

Hun sier FHI har anbefalt å innføre rødt nivå på skoler og barnehager i områder med høyt smittepress.

FHI har også foreslått begrensninger på idrett og fritidsaktiviteter for barn og unge, samt begrensninger for gjennomføring av arrangementer og sosiale sammenkomster og bruk av munnbind der avstandskravet ikke kan overholdes.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS