Det kommer et punkt om munnbind i den nye smittevernveilederen for videregående, som kommer i morgen.
Det kommer et punkt om munnbind i den nye smittevernveilederen for videregående, som kommer i morgen.

Det kommer punkt om munnbind i smittevernveilederen for videregående

FHI og Utdanningsdirektoratet kommer med oppdatert smittevernveileder også for barnehager og skoler denne uken. I morgen kommer ny veileder for videregående.

Publisert Sist oppdatert

Lærerorganisasjonene har etterlyst oppdaterte smittevernveiledere også for barnehage og skole, og i dag bekrefter Utdanningsdirektoratet overfor utdanningsnytt at det kommer oppdaterte veiledere også for barnehage og skole.

– Planen er å publisere disse før påske, opplyser seniorrådgiver Linda Sørfjord i Udir.

Den nye smittevernveilederen for videregående skoler, som skulle komme før helgen, vil bli offentliggjort onsdag, opplyser Margrethe Greve-Isdahl ved Folkehelseinstituttet til NTB. Veilederen vil inneholde et punkt om munnbindbruk.

Den er forsinket fordi Folkehelseinstituttet (FHI), Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet (Udir) ba om utsettelse for å få tid til en kort høringsrundene med partene som har gitt innspill til veilederne.

Lest denne? Et dikt til alle lærere i en vanskelig tid

Veilederne er fremdeles under arbeid, derfor er det tidlig for Udir å kommentere innholdet eller endringene i dem.

Målet med veilederen for videregående er å begrense smitten blant de eldste elevene. Kunnskapsminister Guri Melby sier at det ikke kommer et nytt trafikklyssystem eller nye tiltaksnivåer innenfor dagens system, men at det er nødvendig med en gjennomgang for de ulike skolene og for barnehagen.

Målet er å få ned smitten blant de eldste skoleelevene. I mars er det registrert 3.205 tilfeller av koronasmitte blant personer mellom 10 og 19 år i Norge.

I tillegg er tusenvis av videregående skoleelever enten i karantene eller på hjemmeskole. Alle Oslos 20.000 elever og 40 prosent av Vikens over 40.000 elever har i øyeblikket digital undervisning. NTB har fått oppgitt tall fra ytterligere seks fylker om antallet elever i karantene. I flere fylker startet hundrevis av videregåendeelever skoleuka i hjemmekarantene.

Powered by Labrador CMS