Psykisk ustabil mann tok seg inn i barnehage

En mann fra et asylmottak er pågrepet etter at han tok seg inn i en barnehage i Bardu i Troms, der han skal ha tatt kontakt med ett eller flere barn. Mannen er psykisk ustabil, ifølge politiet.

– Det var en utenlandsk person som var ved asylmottaket på Setermoen, som hoppet over gjerdet til barnehagen, sier operasjonsleder Jøran Bugge i Troms politidistrikt til NTB.

Bugge sier mannen er fraktet til Tromsø, hvor han tas vare på av helsevesenet. Mannen skal ha bodd på asylmottaket i om lag en måned.

– Dette kom som et sjokk. Vi har ikke hatt noen indikasjoner på noe galt med denne personen. Han har vært involvert i litt småkjekling med andre beboere på mottaket, men ikke noe i nærheten av den episoden i dag, sier mottaksleder Per Inge Kristiansen til  Nordlys. Kristiansen sier de nå jobber for at mannen ikke skal tilbake til Setermoen.

Politiet rykket ut til Seterveien barnehage mandag formiddag etter melding fra de ansatte om en mann som klatret over gjerdet til barnehagen.

Mannen skal ha tatt kontakt med ett eller flere barn, før han havnet i basketak med de ansatte.

– De ansatte oppfattet han som uklar, forvirret og truende. De skjønte straks at det var viktig å få ungene inn i barnehagen, forteller rådmann Hege Walør Fagertun i Bardu kommune til avisa. Hun sier videre at de ikke har noen formening om hva mannen ville i barnehagen. (©NTB)