Stadig flere kommuner innfører rødt nivå i skolen.

Smitten sprer seg – skoler settes på rødt nivå i flere kommuner

Skjetten skole i Lillestrøm holdes stengt hele neste uke for å vinne kontroll over smittespredningen, opplyste kommuneledelsen søndag. Flere andre kommuner innfører samtidig rødt nivå.

Det er 600 elever og omtrent 90 lærere ved Skjetten skolen. Nå skal alle testes, skriver Romerikes Blad søndag ettermiddag. Det finnes ingen oversikt over hvor mange som er nå er smittet ved skolen.

– Det er smitte på såpass mange av trinnene og såpass mange klasser på Skjetten skole at man nå ser det nødvendig å stenge skolen og teste alle for å få kontroll på situasjonen. Det er usikkerhet rundt hvor mange som faktisk er smittet, sier ordfører Jørgen Vik til avisen.

Flere andre skoler i distriktet innfører også rødt nivå fra mandag. Det gjelder blant annet i Nannestad der skoler og barnehager settes i rødt nivå for smittevern etter at antallet smittede de siste 14 dagene gikk opp til 407 per 100.000 innbyggere.

Les også: Byrådet i Oslo kan stenge skoler og forby sammenkomster

Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap).

– Dette er dramatisk høyt, og det viser at vi åpenbart ikke har kontroll. Vi ser også at smitten ikke lengre er kun intern i familien og at smittetempoet er svært høyt, sier ordfører Hans Thue i Nannestad kommune til avisen.

Lørdag ble det registrert 119 nye smittetilfeller på Romerike siden forrige gang Romerikes Blad hadde en gjennomgang over smittetallene. Totalt har 8.000 romerikinger testet positivt på covid-19 siden utbruddet startet i fjor.

Rødt nivå i vest

Også vest i landet sprer smitten seg.

Alle de tre kommunene Haugesund, Karmøy og Tysvær på Haugalandet innfører rødt nivå på alle barne- og ungdomsskoler ette kraftig økning i antall koronasmittede de siste dagene, skriver Haugesunds Avis.

– Med bakgrunn i smittetilfeller i enkelte skoler i disse kommunene, samt den generelle smittesituasjonen på Haugalandet, er det vurdert som nødvendig å justere opp tiltaksnivået i skoler til rødt nivå fra og med 15. mars til og med 26. mars, skiver rådmennene i Tysvær og Karmøy og kommunedirektøren i Haugesund i pressemeldingen.

Smitterekord i Asker

I Asker er også alle ungdomsskoler, videregående skoler og voksenopplæringen satt på rødt nivå etter 33 nye 33 nye smittetilfeller siste døgn, det høyeste noen gang i kommunen.

Barnehager og barneskoler har hatt mindre smitte og settes på forsterket gult nivå, opplyser kommunen på sine nettsider.

Kommunen omtaler smitteøkningen som betydelig.

– Vi ser en økning av smitte i aldersgruppen 10–19 år. Det har vært flere utbrudd med smitte mellom elever på skolen i det siste. Derfor er det nødvendig å iverksette strengere tiltak for å få bremset og forhåpentligvis stanset smittespredningen blant ungdommene, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Asker varsler også strengere tiltak til uken. Kommunedirektør Lars Bjerke sier det er aktuelt å legge fram en sak for formannskapet med forslag til lokal forskrift i første formannskapsmøte allerede tirsdag 16. mars.

Tiltakene gjelder fra og med mandag fram til 26. mars.

Powered by Labrador CMS