-Kamzy Gunaratnam er spent på kveldens valgresultat. Selv om Arbeiderpartiet ser ut til å bli litt mindre og samarbeidspartiene større, så er det rødgrønne samarbeidet, samarbeidet om klima og miljø og det vi tror på, aller viktigst, sier hun. Foto: Marianne Ruud

Håper å realisere drømmen om skolemåltider

– Skolemåltider er en drøm vi håper å realisere. Og så har valgkampen handlet mye om inntaksordninger. Det er en sak vi skal jobbe videre med, sier Oslos varaordfører, Kamzy Gunaratnam (Ap).

Publisert Sist oppdatert

(Ap gjør et katastrofevalg i Oslo. Se foreløpige resultater nederst i saken)

Hun er festkledd og på plass i den store møtesalen i Folkets hus i Oslo. Den er i ferd med å fylles opp med lokalpolitikere, stortingspolitikere og valgkampmedarbeidere.

Før resultatene tikker inn er Kamzy optimist.

– Jeg synes vi har gjort en veldig god jobb i valgkampen. Og selvsagt er jeg spent, sier hun.

– Hva tror du om resultatet?

– Da jeg kom inn i politikken i 2007 var jeg bare 19 år. Da var partiene vi samarbeidet med små og Arbeiderpartiet stort. Nå blir Arbeiderpartiet kanskje litt mindre og våre samarbeidspartier større. Men det viktige er at de rødgrønne går fram, sier hun.

Kamzy synes det er flott med framgangen det ser ut til at både MDG og SV får.

Partileder Jonas Gahr Støre sa at Arbeiderpartiet har ført en valgkamp i motvind. I Oslo ser det likevel ut til at de rødgrønne beholder makten. Foto: Marainne Ruud

– Det er partier som har miljø og klima som viktige saker, politiske saker vi skal kjempe for sammen.

Støre takket for innsatsen

Partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre var de første som gikk på scenen for å takke alle som har gjort en innsats i valgkampen de siste ukene.

– Jonas, Jonas, Jonas ropte salen i kor og partileder Jonas Gahr Støre gikk på talerstolen til rungende applaus i salen.

- Jeg har møtt medarbeidere som har stukket seg på roser og skåret seg på papir. Synlige bevis på innsats i valgkampen, sa partilederen.

Han takket for innsatsen og trakk fram de gode resultatene i skolevalgkampen som særlig gledelig.

Stolt av skolevalget

Stenseng trakk også fram de gode resultatene i skolevalget.

– Noe av det aller mest gledelige i denne valgkampen er AUFs innsats. Den endte med at AUF fikk 26,6 prosent og toppet skolevalget. Dette er tredje året på rad at AUF vinner skolevalget, sa hun og la til:

– Ikke alle har skjønt hvor flinke dere er. Men det har vi, så tusen takk til vår ungdomsorganisasjon, sa hun.

Rekordmange frivillige

Hun takket også alle som har bidratt med kaffelaging og vaffelsteking.

– Rekordmange frivillige har stilt opp i denne valgkampen. Jeg har sett dere dele ut kaffe, bananer og løpesedler.

– Vi skal snart få resultatene etter lang tid med hardt arbeid. Snart tikker de første valgdagsmålingene. inn. Det blir mye spennende å følge med på, Raymond Johansen i Oslo og Tonje Brenna i Viken og så er det kommuner og bydeler, sa Stenseng og la til:

– Noen blir glade, noen blir skuffa. Det kommer til å bli dager og uker med forhandlinger. Hun takket alle som har stått på under valgkampen.

De foreløpige resultatene viser i kveld at selv om det Ap-ledede byrådet i Oslo får fornyet tillit, går det mot et totalt katastrofevalg for Arbeiderpartiet i hovedstaden.

Opptelte forhåndsstemmer tyder på at Ap vil få 19,8 prosent av stemmene i Oslo, mens MDG vil ende på 17 prosent.

Powered by Labrador CMS