Dagens fylkesrådsleder i Viken, Tonje Brenna, skal ifølge DN bli landets nye kunnskapsminister.

DN: Tonje Brenna (Ap) blir ny kunnskapsminister

Dagens fylkesrådsleder i Viken ligger an til å bli landets nye kunnskapsminister.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagens Næringsliv.

Brenna er i dag fylkesrådsleder i Viken, og har tidligere blant annet vært generalsekretær i AUF.

Ifølge deres kilder får Senterpartiet posten som forsknings- og høyere utdanningsminister i Støre-regjeringen, men avisen har ikke fått bekreftet hvem det blir. Ap

Det har vært spekulasjoner om Anniken Huitfeldt (Ap) vil bli kunnskapsminister, men ifølge både DN og VG blir hun ny utenriksminister.

Både NRK og Aftenposten melder også at Bjørn Arild Gram (Sp) blir ny kommunalminister. 49 år gamle Gram er i dag leder av kommunenes interesseorganisasjon, KS. Gram har også en fortid som leder av Senterungdommen og var i en periode statssekretær i Finansdepartementet under den forrige rødgrønne regjeringen.

Tonje Brenna

  • Tonje Brenna (født 21. oktober 1987) har vært fylkesrådsleder i Viken fylke siden 2020.
  • Hun har vært gruppeleder for Akershus Arbeiderparti og var valgt inn for Arbeiderpartiet i Akershus fylkesting fra 2007 til 2019.
  • Brenna har vært politisk rådgiver ved Statsministerens kontor under Jens Stoltenbergs ledelse fra 2012 til 2013, og i Justis- og beredskapsdepartementet i 2013. Hun var generalsekretær i AUF fra 2010 til 2012. Hun har tidligere jobbet som ungdomssekretær i LO i Akershus og Oslo 2009-2010, og som politisk rådgiver i AUF 2007-2008.
  • Som generalsekretær i AUF var hun til stede på sommerleiren på Utøya 22. juli 2011, da terroren rammet Norge. I 2021, ti år etterpå, utga hun boken 22. juli – og alle dagene etterpå om sine egne og andres opplevelser derfra.
  • Tonje Brenna vokste opp på Holmlia i Oslo og flyttet til Jessheim da hun var 12 år.

(Wikipedia/SNL/VG)

Det endelige svaret får uansett alle torsdag, når den nye regjeringen blir presentert.

Les også: Erna Solberg ber Støre bevare fullføringsreformen i skolen

Plattformen presenteres onsdag

Onsdag ble det også kjent at begge partienes stortingsgrupper har godkjent den nye regjeringsplattformen. Hurdalplattformen, som den skal hete, blir presentert onsdag ettermiddag klokken 14.

Det har vært få lekkasjer fra plattformen, men for utdanningsfeltet er foreløpig følgende kjent:

* Kravet om at studenter må ha minst karakteren fire i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen skal bort. De vil også omgjøre den såkalte «avskiltingen» av lærere utdannet før 2014 ( NRK )

* Den lille bygda Nesna på Helgelandskysten skal igjen få et høyskoletilbud, ifølge regjeringsplattformen som skal legges fram onsdag ( Aftenposten ).

* Maksprisen for foreldrebetaling i barnehagene blir redusert, erfarer NRK.

Powered by Labrador CMS