Byråd for oppvekst i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV) .

Oslo kommune må betale ut millioner til private barnehager

Oslo kommune har betalt ut for lite i tilskudd til private barnehager over flere år. Nå må de betale tilbake store summer, potensielt opp mot 100 millioner kroner.

Publisert

Fylkesmannen i Oslo og Viken har slått fast at Oslo kommune siden 2018 har gjort feil når de skulle utbetale støtte til private barnehager, skriver barnehage.no.

Ifølge administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund, Anne Lindboe, utgjør kommunens feilberegninger nærmere 100 millioner kroner, som de nå må betale ut.

– Det er veldig fint at de private barnehagene nå får de pengene som de har krav på. Samtidig er jo dette en stor skandale, sier Lindboe til NRK.

Hvor mye kommunene betaler i tilskudd til private barnehager beregnes ut ifra hvilke utgifter de selv har i de kommunale barnehagene. LIndboe sier itl NRK at regelverket er krevende, men mener Oslo kommune burde visst bedre.

I Oslo er det over 300 private barnehager.

Byråd for oppvekst i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV) uttaler til NRK at de har beregnet tilskuddet slik de mener er korrekt. Hun mener klagen omhandler temaer som ikke er tydelig regulert, og sier at de nå trenger tid til å vurdere konsekvensene av vedtaket.

Les også: Oslo kommune tar private barnehager for lovbrudd – leier selv ut lokaler til langt høyere pris

Powered by Labrador CMS