Skolebyråd i Oslo Inga Marte Thorkildsen (SV).

Utsetter gratis aktivitetsskole og gratis skolemat i Oslo

SVs store satsing som skolebyråd har vært gratis aktivitetsskole. Nå bremser korona-pandemien prosjektet.

Publisert

Det ble kjent da byrådet la frem sitt forslag til kommunebudsjett for 2021 onsdag.

- Vi i SV vil ha gratis AKS i Oslo fordi vi ønsker at foreldrenes økonomi eller hvor du bor i byen ikke skal avgjøre om du kan delta. De stedene vi har innført gratis AKS, har deltakelsen gått rett til værs, så det er helt tydelig at økonomi betyr noe for om barn får være med på AKS, uttalte Inga Marte Thorkildsen (SV), skolebyråd i Oslo til nettavisen i september i fjor.

En drøy måned senere presenterte byrådet (Arbeierpartiet, SV og MDG) sin plattform. Der het det at alle elever på 1., 2. og 3. trinn i. skal få gratis aktivitetsskole.

Men som byrådsleder Raymond Johansen også varslet i vår, så fører kostnadene kommunen har som følge av korona-pandemien, til at ordningen bremses kraftig.

Høsten 2021 er det bare to bydeler til som får gratis aktivitetsskole (AKS) i 2. klasse - St.hanshaugen og Frogner. Dermed vil det fortsatt være slik at skoler i noen bydeler har gratistilbud i fire år, mens andre bare i ett år.

Et annet av valgløftene som nå ikke blir noe av er gratis skolemat. Arbeiderpartiet lovet det i valgkampen i fjor, men korona-krisen gjorde at ordningen ble utsatt. Nå skyves den på enda ett år.

Powered by Labrador CMS