En lærer i Færder kommune er i Vestfold tingrett dømt til fengsel i 1.5 år for overgrep mot en elev.

Kontaktlærer dømt for seksuell omgang med elev

En ungdomsskolelærer er dømt for å ha forgrepet seg på en av elevene sine. I Vestfold tingrett ble mannen dømt til 1 år og 6 måneders fengsel.

Publisert Sist oppdatert

En lærer i Færder kommune er dømt for seksuell omgang med en elev han kontaktlærer for. Mannen som er i 30-årene jobbet ved en ungdomsskole. Jenta gikk på 9. trinn og var 15 år da læreren forgrep seg på henne. Læreren ble både dømt for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 16 år og for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang.

Han er suspendert fra lærerjobben og ble også dømt til å betale 175.000 kroner i oppreisningserstatning.

På skolen, i skoletiden

I retten forklarte jenta at læreren begynte å gjøre tilnærmelser i februar 2019. Jenta skal ha blitt utsatt for stadig grovere handlinger av seksuell karakter.

Handlingene skjedde i skoletiden på ulike steder på skolen, blant annet i grupperom, i klasserom og i en garderobe i tilknytning til gymsalen. Det groveste overgrepet skjedde på et toalett på skolen.

Jenta forklarte i retten at hun frøs til og ikke klarte å si noe for å stanse lærerens overgrep.

Les også: Kvinnelig skoleassistent dømt for overgrep mot elev

Bilder på Snapchat

Læreren er også dømt for å ha skaffet seg bilder som seksualiserer barn. Læreren ba jenta om å bli venn med henne på Snapchat, der skal han ha sendt nakenbilder og fått henne til å sende bilder av seg selv.

Mannen, som er suspendert fra lærerjobben, er også dømt til å betale 175.000 kroner i oppreisningserstatning.

Powered by Labrador CMS