Færre mannlige psykologer kan bli et samfunnsproblem

Stadig færre menn blir psykologer, og det kan bli et samfunnsproblem, mener Universitetet i Oslo. Nå arrangeres en egen guttedag.

Bare hver femte profesjonsstudent på psykologistudiet er en mann.

– Vi mener at det er viktig at psykologene som utdannes speiler befolkningen. Dersom trenden i opptaket til psykologutdanningen får fortsette, vil andelen mannlige terapeuter utgjøre et så lavt antall at denne intensjonen blir vanskelig å oppfylle, sier Pål Kraft, leder for psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Studiet ligger på topp fem-listen over landets mest populære studier, og poenggrensen er høy. Siden jenter har litt bedre karaktersnitt enn gutter på videregående, vinner flere jenter innpass blant førstegangssøkerne.

Psykologisk institutt har stilt seg positive til mannskvote på 30 prosent. Forslaget er nå til vurdering hos universitetsledelsen.

I mellomtiden vil psykologisk institutt for andre år på rad arrangere en egen opplevelsesdag for gutter, i håp om å rekruttere flere menn til studiet. Torsdag vil 99 utvalgte gutter fra videregående skoler få anledning til å oppleve forelesninger, eksperimenter i laboratorier, møte studenter og psykologer fra ulike deler av arbeidslivet. (©NTB)

Powered by Labrador CMS