Yrkesfaglærere kan søke om stipend for utdanning

Ved å lyse ut to stipender håper kunnskapsministeren at det kan gi personer i en usikker jobbsituasjon en dytt i retning skolen.

Kunnskapsdepartementet lyser ut stipendene for å sikre at Norge får en yrkesfagutdanning av høy kvalitet.

– Vi ønsker at flere søker seg til yrkesfaglærerutdanningene slik at eleven kan få best mulig opplæring. Men tiltaket kan også føre til at mange som har tenkt på en lærerkarriere, og nå opplever å være i en usikker jobbsituasjon, får et dytt i retning skolen, sier Røe Isaksen ifølge departementets nettside.

 

De to stipendene er:

Et utdanningsstipend for at fagarbeidere og andre som jobber i skolen uten godkjent lærerutdanning skal få mulighet til å kvalifisere seg. Dette videreføres fra i fjor.

Et rekrutteringsstipend slik at skolen kan rekruttere nye lærere der det er behov.

– I 2014 manglet fortsatt 1000 yrkesfaglærere i skolen formell lærerutdanning. Vi håper derfor at yrkesfaglærere som ønsker å ta en yrkesfaglærerutdanning, melder sin interesse til skolen og fylkeskommunen før fristen går ut, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Norge vil også trenge mange yrkesfaglærere fremover. Et flertall av lærerne er over 50 år i syv av ni utdanningsprogram.

Fristen for å søke går ut 15. mars.

 

Les mer om stipendene på kd.dep.no her

 

Powered by Labrador CMS