Studenter savner lærere med teknisk kompetanse

Journaliststudentene ved Universitetet i Nordland mener lærerne ikke har tilstrekkelig med teknisk kompetanse. De blir heller undervist av andre studenter.

– Vi mangler tv- og radiolærer. I vår ble vi undervist i dette av andre studenter. De var ikke veiledere, men fikk betalt av universitetet for å undervise oss de dagene vi skulle ha tv og radio, sier Amanda Åsberg til journalisten.no. Hun er andreårsstudent ved journalistutdannelsen i Bodø og leder av studentklubben til Norsk Journalistlag ved Universitetet i Nordland.

– Vi lærte noe av dem altså, men de er jo ikke lærere som kan undervise og veilede oss underveis i året, og det er jo det vi trenger.

Et nytt utdanningsløp som ble igangsatt i høst, skal sikre at studentene skal bli mer allsidige, og dermed bedre rustet til å jobbe slik en journalist gjør i dag. Det skal blant annet skje ved å bruke mer moderne teknologi.

– Men det hjelper ikke å være fremtidsrettet når man ikke har forelesere som kan undervise i den nye teknologien, mener Åsberg.

Alle lærerne skal være godt nok skolert for å undervise etter at de fikk kurs i de nye arbeidsverktøyene i forbindelse med fornyingen av studiene, sier fakultetsdirektør ved fakultetet for samfunnsvitenskap, Geir M. Tveide.

Han sier at det også er tradisjon i akademia å bruke andre studenter til å undervise.

– Studenter er ofte vel så flinke som lærerne på enkelte områder, sier han.

Les mer på journalisten.no her

Powered by Labrador CMS