Solhjell går av som SV-nestleder

Bård Vegar Solhjell har informert landsstyret i SV om at han ønsker å trekke seg som nestleder i partiet på neste landsstyremøte i november.

– Jeg har over tid slitt med motivasjonen, og jeg vurderte å gi meg som nestleder i forkant av landsmøtet, men valgte da å fortsette for å få kontinuitet i ledelsen, sier Solhjell i en pressemelding.

Solhjell sier at tiden er inne for fornye ledelsen.

– For et år siden slet SV, og jeg ville ikke bidra til problemene med å trekke meg. Nå er vi nettopp ferdig med en valgkamp i forsiktig framgang, og da er det lettere å tre tilbake, sier han.

– Det er bedre for SV at nye og friske krefter kommer inn nå, enn rett før neste valg, fortsetter han.

SVs leder Audun Lysbakken sier Solhjell har vært en «enorm ressurs» for partiet.

– Han er en modig og visjonær politiker. Jeg er svært takknemlig for det gode samarbeidet vi har hatt i de årene vi har ledet partiet sammen, sier Lysbakken.

Solhjell er valgt inn på Stortinget for perioden 2013 til 2017. Han har vært sentralstyremedlem i SV siden 1999. Fra 2001 til 2005 var han SVs partisekretær. Han ble valgt til nestleder i 2007 og var SVs parlamentariske leder fra 2009 til 2012.

Solhjell var også kunnskapsminister i den rødgrønne regjeringen fra 2007 til 2009 og miljøvernminister fra 2012 til 2013. (©NTB)

Powered by Labrador CMS