Jonas fulgte Ragnhild gjennom dagen

30 unge ledertalenter fikk onsdag være med hver sin norske toppleder for en dag.

Publisert

– Det har vært en morsom dag og et interessant innblikk i det å være toppleder. Man har en hektisk timeplan, men med en god stab rundt seg, sier Jonas Lium til Utdanning.

18-åringen fra Leira i Valdres fulgte Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied gjennom dagen. Programmet var tett, med møter blant annet i Unio, på statsministerens kontor og i Utdanningsforbundets sentrale sekretariat i Oslo.

På Valdres videregående skole var Jonas Lium med på å drive elevbedriften Studiehjelp UB, som presenterte skolepensum på nettet. Så han tror dette var medvirkende til at han ble tildelt Utdanningsforbundets leder denne dagen.


Ikke redd for ansvar

Jonas Lium fikk et godt inntrykk av Ragnhild Lied som leder.
– Hun viser vilje til å lytte til andres mening, synes han.

Etter videregående venter trolig militærtjeneste. Deretter har Jonas planer om å studere ingeniørfag, med spesialisering innen bygg. Og han kan godt tenke seg å gå videre med ledelse.

– Jeg liker å kunne bestemme litt. Det kan kanskje være skummelt å ta ansvar, men jeg liker det, sier han.

Forbundsleder Ragnhild Lied synes også at dagen har vært fin.

– Jonas fulgte med som en skygge, slik planen var. Men samtidig var han oppmerksom og stilte gode spørsmål, sier hun.


Plukket ut fra ungdomsbedrifter

Kronprins Haakon og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var blant de andre lederne som hadde følge av et ungt ledertalent denne dagen. De 30 er valgt ut blant over 11.000 elever og studenter hvert år som driver sin egen bedrift som del av utdannelsen. Disse har utmerket seg med ekstra stort engasjement og oppnår resultater langt over hva noen kunne forvente av dem, ifølge Ungt Entreprenørskap, som arrangerer dagen i samarbeid med Manpower Group. «Leder for en dag» ble denne gangen gjennomført for 13. år på rad.

 

 

 

Powered by Labrador CMS