Nå blir det enklere for ingeniører å bli lærere

Regjeringen oppretter 350 nye studieplasser i praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) til universiteter og høyskoler i landet, rettet mot personer med teknologisk eller realfaglig bakgrunn.

Opprettelsen av studieplassene er en del av tiltakspakken for arbeidsledige ingeniører, som ble lansert i forbindelse med neste års statsbudsjett, skriver  Teknisk Ukeblad.

Ved utgangen av oktober var 6.853 ingeniører registrert som arbeidsledige hos Nav, hvor Rogaland er hardest rammet med over 1.500 ledige ingeniører.

Universitetet i Stavanger har fått tildelt 60 studieplasser i pedagogikk, hvorav halvparten har oppstart like over nyttår. Universitetet har merket stor pågang av ingeniører til sine PPU-studier, men mange av disse har ikke vært formelt kvalifisert til opptak – særlig på grunn av manglende studiepoeng innenfor matematikk.

– Nå kan 60 nye studieplasser og en ekstra tilrettelegging gjøre det enklere for ingeniører å få plass på studiet, sier Odd Magne Bakke, instituttleder for kultur- og språkvitenskap ved UiS, i en pressemelding.

Selv om det blir enklere for ingeniører og andre med realfagsbakgrunn å studere pedagogikk, vil det trolig ikke bli enklere å kombinere studier med dagpenger. Hovedregelen er at den som er under utdanning eller opplæring ikke har rett til dagpenger. (©NTB)

Powered by Labrador CMS