Uklart om mer penger gir flere barnehageplasser

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kan foreløpig ikke svare på hvor mange nye barnehageplasser som er skapt av de vel 300 millioner kronene som er satt av til dette formålet.

Kristelig Folkepartis Geir Jørgen Bekkevold viste i Stortingets muntlige spørretime onsdag til at samarbeidspartiene i budsjettforliket sørget for at det ble satt av 307 millioner kroner til å bygge 3.400 nye barnehageplasser i 2015.

– Hvordan følger departementet opp at pengene blir brukt i barnehagesektoren, og hvor mange nye plasser er nå planlagt utbygd eller allerede bygd ut i 2015? spurte Bekkevold.

Røe Isaksen viste til at intensjonen til regjeringen og Stortinget er mer fleksible opptak og flere barnehageplasser. Samtidig slo han fast at pengene ikke kommer «med en sterk øremerking».

– Vi tvinger ikke kommunene til å bruke det kun på barnehageplasser, de har en mulighet til å bruke det på noe annet, sa han.

– Den endelige fasiten på hvor mange barnehageplasser vi får, vil komme i slutten av året. Vi er allerede i gang i departementet med å ringe de 15-20 største bykommunene for å undersøke hva de har brukt pengene til, sa Høyre-statsråden. (©NTB)

Powered by Labrador CMS