Nytt utvalg skal gjennomgå støtten til barnefamilier

Utvalget skal særlig vurdere om det bør gjøres endringer i barnetrygden, som ikke har blitt prisjustert siden 1996.

Regjeringen mener tiden er inne for en grundig vurdering av om støtteordningene til barnefamiliene er innrettet på en best mulig måte. Det er 20 år siden sist ordningene ble vurdert.

Derfor oppnevner barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) et offentlig utvalg for bred gjennomgang av støtten til barnefamiliene. Utvalget skal ledes av professor i sosiologi, Anne Lise Ellingsæter.

– Vi skal ha gode velferdsordninger for å sikre støtten til familier og barn. Vi vil se på om ordningene for barnefamiliene er målrettet nok. Mye har endret seg de siste 20 årene, og det er på tide med en gjennomgang. Utvalget skal særlig vurdere om det bør gjøres endringer i barnetrygden, som ikke har blitt prisjustert siden 1996, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp).

Utvalget skal vurdere ulike modeller for omfordeling av barnetrygden, også behovsprøving.

I tillegg skal utvalget gjennomgå skattefordeler, foreldrepenger og engangsstønad, kontantstøtte, stønad til enslig mor eller far, bidragsforskudd, barnetillegg til trygdeytelser, bostøtte fra Husbanken, barnehagesubsidier, skolefritidsordningen og utdanningsstøtte.

Utvalget vil få et eget sekretariat, heter det i  mandatet.

Powered by Labrador CMS