OECD-rapport:
Få med utdannelse i barnehagene gir ujevnt tilbud

Norske barnehager har mange styrker, men OECD mener for få ansatte med relevant utdannelse gir barna et for ujevnt tilbud.

I en OECD-rapport som presenteres i Oslo i dag er det en rekke anbefalinger for barnehagepolitikken i Norge, og organisasjonen mener mangelen på kompetente ansatte er den viktigste utfordringen. 

– OECD peker på at vi har lykkes med å få tilnærmet full barnehagedekning, men at kvaliteten og innholdet i barnehagene varierer for mye. Spesielt er de opptatte av at vi trenger flere ansatte med pedagogisk kompetanse. Det er en bekymring jeg deler, og derfor satser vi stort på å gi flere av dem som allerede jobber i barnehagen mulighet til å bli barnehagelærere eller å ta fagbrev, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Regjeringen bruker i år 275 millioner kroner på kvalitetstiltak i barnehagen. Det meste av pengene går til ulike satsinger som gjør at de som allerede jobber i barnehagen kan få økt barnefaglig kompetanse. 420 ansatte er i gang med en utdanning som gjør at de blir barnehagelærere, fra høsten opprettes det ytterligere 370 plasser.

 

Powered by Labrador CMS