Foreldre loves nye barnehageplasser

Bydel Gamle Oslo lover ny barnehageplass til barna som mister plassen når privateide Damvokteren barnehage stenges.

30 barn mister plassen i Damvokteren barnehage. Begrunnelsen fra barnehagens side er at barnehagen må bygge om kjelleretasjen og skifte ut et vindu for å oppfylle brannforskriftene, men foreldrene mener dette skyldes en krangel med ledelsen. Nå lover bydel Gamle Oslo plass til alle sammen, skriver nettavisen Osloby, som er en del av Aftenposten

– Bydelen forstår den belastningen det er for foreldre og barn når barnehageplasser legges ned i nærmiljøet. Bydelen har ledig nok kapasitet til å kunne tilby alle barna i Damvokteren friluftsbarnehage nye barnehageplasser dersom foreldrene søker om ny barnehageplass, sier Randi Strømsborg, avdelingsdirektør i bydel Gamle Oslo til avisen.

Ifølge foreldrene startet konflikten med driftsselskapet da en avdeling i barnehagen ble flyttet til nabobygningen som ikke var regulert til barnehageformål. I mai sendte foreldregruppen en bekymringsmelding til kommunen.

Osloby har gjentatte ganger prøvd å få tak i ledelsen i Friluftsbarnehagene AS som driver Damvokteren, men har ikke fått svar.

Powered by Labrador CMS