Ap-politikere i Finnmark krangler om Vadsø-barnehager

Vadsø Arbeiderparti får ikke støtte hos Finnmark Arbeiderparti og Finnmark LO for sin barnehagepolitikk.

Utdanningsnytt.no har tidligere skrevet at LOs avdeling i Vadsø ikke vil støtte Vadsø Arbeiderparti under valgkampen før kommunevalget i høst. Grunnen er at partiet har gått inn får å legge ned kommunale barnehageavdelinger for å skape grunnlag for en privat barnehage.

melder iFinnmark.no at både LO Finnmark og Finnmark Arbeiderparti går imot Vadsø Arbeiderparti i denne saka.

– Dette er klar privatisering, og vi kan ikke gå inn for det, sier leder for LO i Finnmark, Bjørn Johansen til nettstedet.

– Vi er veldig klare på at vi ikke ønsker privatisering av grunnleggende velferdstjenester. Vadsø Ap får selv vurdere situasjonen. De har vårt program, sier lederen for Finnmark Ap, Ingalill Olsen.

Lederen for Vadsø LO, Kristoffer Tandberg har tidligere kaldt nedlegging av kommunale barnehager til fordel for privat for høyrepolitikk.

Det liker ikke Vadsøs varaordfører Knut Busk fra Høyre. Overfor iFinnmark minner han om forrige kommunestyremøte, hvor Høyre avsto fra å støtte Aps forslag om privatisering av barnehageplasser.

– Vi er ikke for privatisering for privatiseringens skyld, sier Busk.

Arbeiderpartiets lokale listetopper Wenche Pedersen og Willy Pedersen har gått sammen om en kommentar til striden, som er gjengitt på iFinnmark. Der skriver de blant anna:

«Betyr dette at Vadsø Ap er for privatisering? Nei, ikke generelt. Men svaret er ja i denne helt spesielle saken.» 

Les hele saken på iFinnmark.no.

Powered by Labrador CMS