123 studenter er utestengt fra alle studier

Ved studiestart var det 123 personer som ikke kunne studere ved noen av landets utdanningsinstitusjoner; de er utestengt på grunn av ulike lovbrudd.

Publisert

I den digitale databasen til Register for utestengte studenter (RUST) er det per i dag registrert 123 personer, som av ulike grunner er utestengt fra høyere utdanning.

RUST ble utviklet ved Felles studieadministrativt tjenestesenter (FSAT) og satt i produksjon i UH-sektoren september 2014.

Institusjonene har tidligere oppfylt dette kravet ved å sende brev.

Kunnskapsdepartementet tok initiativ til et arbeid med å opprette et sentralt elektronisk register som sørger for at informasjonsutvekslingen mellom institusjonene foregår digitalt.

RUST ble utviklet ved Felles studieadministrativt tjenestesenter (FSAT) og satt i produksjon i UH-sektoren september 2014.

Formålet med informasjonsutvekslingen er å hindre at en student som er utestengt fra en institusjon får opptak ved en annen institusjon i utestengingsperioden.

 

Gutter fusker mest

Det er fire hovedgrunner til at studenter utestenges. Fusk, forsøk på fusk eller medvirkning til fusk er én.

Universitas gjennomførte i vår en undersøkelse der det viste seg at 9 prosent av mennene svarte ja til at de hadde fusket, mens det blant kvinnene bare var 2 prosent. 1001 studenter ble spurt om de har fusket på eksamen.

RUST gir ikke ut opplysninger om hva de enkelte er utestengt for eller ved hvilken utdanning de gikk da de ble utestengte.

 

Skikkethet

Etter en skikkethetsvurdering kan studenter bli utestengt fra studiet. Det er meget få som blir funnet ikke skikket til sine studier.

I fjor ble to studenter utestengt etter å ha blitt vurdert ikke skikket.

De andre grunnene som kan føre til utestenging er bruk av falske vitnemål, farlig adferd eller brudd på taushetsplikten.

Institusjoner i universitets- og høgskolesektoren er ved lov pålagt å informere hverandre om vedtak om utestenging fattet etter universitets- og høyskoleloven.

Powered by Labrador CMS