Silje Marie Bentzen skal lede Pedagogstudentene

Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet fikk ny leder i dag. Silje Marie Bentzen er lektor med mastergradsutdanning fra Universitetet i Bergen.

Publisert

Følg @utdanningsnytt

Silje Marie Bentzen fikk stående applaus. Hun gikk på talerstolen med tre ord.  «Takk for tilliten».

Under presentasjonen av seg selv sa hun:

- Jeg ble kastet inn i vervet som leder for to år siden med både hodet, hjertet og kropp. På forrige landsmøte stilte jeg til valg for å bli med i arbeidsutvalget, men nådde ikke opp. Nå kommer jeg sterkere tilbake. Jeg har nå vært lokallagsleder og bygget opp et lokallag, sa Bentzen.

Hun mener at hun er god til å engasjere og motivere. Silje er ikke redd for en frisk diskusjon og hun lover å stå på for enkeltmedlemmer.

Den nye lederen har vært med i Nasjonalt råd for lærerutdanning som studentrepresentant. Her har hun hatt en sterk og tydelig stemme.

- Jeg er ikke redd for å fronte saker for Pedagogstudentene, sa Silje.

Marie Furulund stilte til gjenvalg, men tapte for Silje Marie Bentzen. Dette var de to eneste kandidatene til ledervervet.

 

Bjørn Roberg ble valgt til ny nestleder

 

Tre kandidater stilte til vervet som nestleder. Bjørn Roberg vant etter to valgomganger. Han er allmennlærer fra Universitetet i Bergen.

- Jeg har engasjert meg siden jeg var en liten tass. Blant annet har jeg vært med i elevrådet i mange år. Jeg har alltid hatt en tendens til å ende opp som nestleder. Det er et verv som passer for meg, sa Bjørn.

I inneværende periode har han vært med i arbeidsutvalget.

Bjørn fikk mye skryt for å ha vært tilgjengelig for alle medlemmer som har hatt spørsmål til organisasjonen. Han fikk også god omtale for å være en person som gjør andre trygge.

Bjørn tar nå et årsstudium i religionsvitenskap. Han har tidligere fullført grunnskolelærerutdanningen for 1. til 7. trinn.

- Jeg har god organisasjonsinnsikt, stor arbeidsvilje og alltid et smil på lur, sa Bjørn fra talerstolen.

Han ble også presentert som god til å dele ut Bjørneklemmer. Dem ble det mange av, da han endte opp som valgets vinner.

Sittende nestleder Martin Bildøy Asheim stilte til gjenvalg, men tapte. Camilla Rikardsen Solheim var innstilt av valgkomiteen, men også hun tapte. Det var to sterke og dyktige kandidater Bjørn Roberg vant over.

Powered by Labrador CMS