Fiskepudding mot mobbing

Skjulte budskap finnes overalt. På fiskepuddingen til Rørvik Fisk har de sneket inn et budskap de mener er viktig.

Publisert

Innhold: Renskåret fisk, helmelk, rapsolje, potetmel, tapiokastivelse, 100 % mot mobbing, salt, krydder og naturlig aroma er ingrediensene i fiskepuddingen fra Rørvik Fisk.

– Haha. Dere har sett det, ja. Det er rett og slett et ønske om å formidle et budskap som vi er veldig opptatt av, sier Øyvind Pettersen, til Trønder Avisa. Han er daglig leder for Rørvik Fiskemat.

– Etikettene ble laget på impuls. Vi har fått mange herlige tilbakemeldinger, men vi blir nok nødt til å fjerne akkurat den teksten på neste opptrykk av etiketter. Vi har fått brev fra Mattilsynet om at slikt ikke kan stå i ingredienslista på pakningen.

 

Ikke spiselig

Når vi ringer Mattilsynet for å høre om hva de mener om merkingen av fiskepuddingen til Rørvik Fisk, ler seniorrådgiver Andreas Otlo godt.

– Det er en artig gimmick og personlig støtter jeg budskapet fullt ut, men det kan nok ikke stå under innholdsdeklarasjonen til varen, sier Otlo.

Rørvik Fisk har lovet at de skal fjerne antimobbe-budskapet i neste opptrykk av etiketter.

– Det er bra. Vi kommer ikke til å forfølge saken i og med at han har lovet å fjerne merkingen fra ingredienslista. Det er ikke helt spiselig for Mattilsynet å godta slik merking, sier Otlo, fortsatt i en humoristisk tone.

 

Forskrift

– Før jul kom det en ny matinformasjonsforskrift og der går det tydelig frem hva som kan stå under innhold. Hvis det gjentar seg eller andre kommer på at de vil følge eksemplet kommer vi til å slå ned på det, men denne saken kommer vi ikke til å følge opp, sier Otlo.

Å merke fiskepuddingen andre steder enn under innhold vil stille seg annerledes.

– Det virker som denne produsenten er ett oppkomme av ideer, så bare han holder seg innenfor lovverket kan han i reklameøyemed merke varene med budskap – så lenge det ikke kan misforstås, sier Otlo.

 

Nye påfunn

Øyvind Pettersen var i fjor høst engasjert i fakkeltog mot mobbing og mener alle kan gjøre mer.

– Jeg bråvåknet ei natt og tenkte at dette kan vi gjøre for å sette mer fokus på temaet, forteller Pettersen til Utdanning.

– Det er litt humor, men det ligger et alvor bak. Mobbing finne overalt og alle kan bidra til å bekjempe det.

– Du får jo en god del PR av dette også. Fornøyd?

– Ja det er god reklame, men også moro og få satt søkelyset på et viktig tema på en annen måte.

– Har du nye stunt på lager?

– Det vil jeg ikke røpe, du får følge med, sier Pettersen.

Powered by Labrador CMS