Barnehageansatte må stemple seg inn og ut

Det sto stemplingsur i alle barnehagene i Lørenskog kommune i Akershus da de ansatte kom på jobb etter sommerferien. Det likte de dårlig, men tross iherdig kamp står stemplingsura der fortsatt.

Publisert

Utdanningsforbundet Lørenskog og Fagforbundet Lørenskog har siden lagt ned mye arbeid i å få bort stemplingsur, uten å lykkes.

– Dette er rein kontroll av arbeidstakere, sier leder i Utdanningsforbundet Lørenskog, Marit Elin Brøyn, til Utdanning.

– Det har ingen ting med fleksitid eller slike ordninger å gjøre. Stempler du inn fem minutter før arbeidstid kan du ikke gå hjem fem minutter før, sier Brøyn, og fortsetter:

– Dessuten reagerer vi på at innføringa ikke var drøfta med oss og Fagforbundet, og heller ikke med styrerne i barnehagene. I ettertid har vi måttet  arbeide hardt for å få drøfta tiltaket og i det hele tatt få kommune i tale. Først 17. mars fikk de tillitsvalget i barnehagene et møte med barnehageledelsen. Men det har ikke ført til noe, sier hun.

– Er det ingen fordeler?

– Styrerne sier systemet gir noe bedre oversikt over timeansatte og vikarer. Men alt i alt sier de at de har fått ekstraarbeid med dette, for de må registrerer og kontrollere stemplingene opp mot vaktplanene før de sender dem videre, sier Marit Elin Brøyn.

 

Fylkesårsmøte

Lokallaget planlegger å ta saka opp på fylkesårsmøtet i Utdanningsforbundet Akershus i begynnelsen av mai.

Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Lørenskog Kyrre Johansen bekrefter ovenfor Utdanning at Utdanningsforbundet og Fagforbundet står sammen i denne saka.

 

Ingen misnøye

– Dette er et system for tidsregistrering. Det er ikke bare et stemplingsur i tradisjonell forstand, sier barnehagesjef i Lørenskog kommune Signy Fredriksen.

– Systemet er innført for å håndtere fravær, vikariater, ferier, overtid og andre lønnstransaksjoner mest mulig effektivt. Det samme system brukes alle andre steder i Lørenskog kommune, med unntak av skolen

– Hvorfor er det da så stor misnøye fra arbeidstakerne?

– Jeg har ikke tilbakemeldinger om stor misnøye per i dag. I ettertid ser vi at vi var uheldige med innføringa, og at vi burde informert bedre i forkant. Men mitt inntrykk er at det nå har gått seg til, særlig etter at vi hadde informasjonsmøte.

– Planlegger dere samme systemet i skolene?

– Ikke det jeg kjenner til, sier barnehagesjef Signy Fredriksen.

Powered by Labrador CMS