Derfor vil Høyre avskaffe barnetrygden

På Facebook har Kristin Vinje (51) bilder fra hagen og debatt om barnehagen. Høyre-politiker Kristin Vinje vil ha gratis barnehage istedenfor barnetrygd.

Publisert

Hvorfor vil du fjerne barnetrygden til fordel for gratis barnehage og skolefritidsordning?

Kristin Vinje (51)

Hvem: Stortingspolitiker for Høyre. Leder et utvalg som skal stake ut Høyres framtidige kunnskapspolitikk.

Aktuell: Kom med et utspill om å fjerne barnetrygden til fordel for gratis barnehage og SFO, noe som skapte mye debatt.

Barnetrygden ble innført i 1946 og har ikke endret seg i særlig grad, selv om samfunnet har forandret seg mye. Derfor mener jeg vi med fordel kan tenke nytt om støtte til barnefamiliene. I dag går de aller fleste barn i barnehage, men noen familier har ikke råd. Mitt forslag innebærer at vi støtter småbarnsfamiliene mer, samtidig som vi senker alle terskler for deltakelse i barnehage og SFO.

 

Du leder et utvalg i Høyre som skal stake ut partiets kunnskapspolitikk for framtiden. Tradisjonelt har flertallet av lærerne vært orientert mot venstre i det politiske landskapet. Hvordan skal Høyre bli lærerparti nummer én?

Jeg håper alle, også lærere, ser på vår politikk som god for å bygge landet for framtiden. Høyre har alltid gått foran i skolepolitikken, og vi prioriterer kunnskap. Vi har også et eget lærernettverk i Høyre, og alle lærere som ønsker å være med, er hjertelig velkomne.

 

Hvem ville du gitt straffelekse?

Dem som vil fjerne lekser fra skolen. Jeg tror lekser er viktig og riktig. Alle trenger å øve litt for seg selv, det er både lærerikt og disiplinerende.

 

Du får holde en undervisningstime for den norske befolkning. Hva handler timen om?

Om hvilken rolle olje- og gassressursene våre har spilt i utviklingen av velferdsstaten. Jeg ville lagt vekt på hvordan vi kan skape verdier i framtiden både med og uten disse naturressursene.

 

Hva liker du best med deg selv?

Jeg er glad for å ha fått mange barn uten at det har hindret meg i å ha en egen yrkeskarrière der jeg har gjort selvstendige valg.

 

Hvilke lag og foreninger er du medlem av?

Røde Kors, Turistforeningen, Skiforeningen, og jeg har et nært forhold til fotballklubben Lyn, som jeg alltid heier på.

 

Hvilken bok har du ikke fått tid til å lese?

Nå holder jeg på med Jon Hustads bok om Winston Churchill, og den skal jeg fullføre i sommer. Så leser jeg «Et helt halvt år» av Jojo Moyes. Lesingen går litt i rykk og napp fordi dagene er fulle av fag-dokumenter. Jeg har også en tendens til å sovne fra boken om kvelden.

 

Hva gjør du for å få utløp for frustrasjoner?

Jeg elsker å holde på i hagen. Å følge med på planter som spirer og gror gjennom sommeren, er fantastisk avkobling.

 

Hvem er din favorittpolitiker?

Angela Merkel. Hun har enorm autoritet, en interessant bakgrunn og er samtidig kunnskapsrik og klok.

 

Hva har du lagt ut på Facebook denne uka?

Hagebilder fra hytta i pinsen, og selvfølgelig noe om barnetrygddebatten.

 

Hvilke tvangshandlinger har du?

Jeg må gjerne rydde opp rundt meg før jeg kan slappe av. Alt fra å brette aviser til å bytte lys i lysestaken og tørke brødsmuler fra kjøkkenbenken.

 

Hva er ditt bidrag for å redde verden?

Å drive med kunnskapspolitikk som innebærer å legge til rette for å gi barn og unge et godt fundament i livet. Det gir mening.

Powered by Labrador CMS