Merkelig om søkertall

Stadig flere studenter velger nå å utdanne seg til å bli lærere. Det er godt nytt. Derfor er det synd at Utdanningsnytt roter når de skal presentere tallene.

Antallet lærerstudenter øker. 5460 studenter fikk i sommer tilbud om plass ved landets lærerutdanninger (grunnskolelærerutdanningene og lektorutdanningene). Av disse har 4132 møtt opp til studiet ved semesterstart, mens de tilsvarende tallene i fjor var på 3737. Det er med andre ord en økning på over 10 prosent fra 2014 til 2015. Tar vi med faglærerutdanningen, er økningen noe mindre, men det er fortsatt en vekst på over sju prosent for alle lærerutdanningene totalt.

I en artikkel 11. november vinkler Utdanningsnytt.no dette pussig nok til at regjeringen "blåser opp" tallet på lærerstudenter. Men økningen er et faktum og ikke noe regjeringen har blåst opp.

Utdanningsnytt peker på at institusjonene overbooker studenter, men det er selvsagt helt vanlig at institusjonene overbooker antallet som får tilbud. Det er rett og slett fordi det erfaringsmessig er flere som ikke møter opp. Dette gjelder ikke bare lærerutdanningene, men nesten alle studier.

Vi kommer – heldigvis! – ikke unna at stadig flere ønsker å bli lærere. At Utdanningsnytt forsøker å vinkle dette til en negativ sak, får stå for deres egen regning.

 

 

Powered by Labrador CMS